• bk4
  • bk5
  • bk2
  • bk3

Der er statisk elektricitet, når man stiger af og på bilen om vinteren, fordi den elektricitet, der er ophobet på karosseriet, ingen steder kan frigives.På dette tidspunkt, når den kommer i kontakt med skallen på bilen, som er ledende og jordet, vil den blive frigivet på én gang.

Ligesom en fuldt oppustet ballon sprænger den, efter at en nål er gennemboret.Faktisk kan det meste af den statiske elektricitet undgås ved nogle simple handlinger, inden du stiger af og på bilen.

Et nærbillede af mand, der kører i skoven om vinteren på en snedækket vej.Sikker kørsel på glatte, vinterlige veje kræver koncentration.En AARP-artikel giver tips til vinterkørsel.

Princippet om statisk elektricitet og hvorfor

For at løse statisk elektricitet skal vi først forstå princippet om statisk elektricitet, og hvordan det kommer fra.

Når der er friktion, induktion, gensidig kontakt eller afskalning mellem genstande, vil den indre ladning undergå naturlig induktion eller overførsel.

Denne form for elektrisk ladning vil ikke lække, hvis den ikke kommer i kontakt med andre genstande.Det bliver kun på overfladen af ​​objektet og er i en relativt statisk tilstand.Dette er fænomenet statisk elektricitet.

På engelsk: Når man går eller bevæger sig, gnides tøjet og håret forskellige steder, det vil sige, at der vil blive genereret statisk elektricitet.

Ligesom at lave statisk elektricitetseksperimenter i skolen, gnide en glasstang med silke, kan glasstangen suge papirrester op, som også er statisk elektricitet forårsaget af friktion.

Om vinteren er det relativt nemt at generere statisk elektricitet.Det antages generelt, at når den miljømæssige luftfugtighed holdes på 60% til 70%, kan det effektivt forhindre ophobning af statisk elektricitet.Når den relative luftfugtighed er under 30 %, vil den menneskelige krop vise et betydeligt opladningsfænomen.

Sådan undgår du statisk elektricitet, når du sætter dig ind i bilen

Hvis du ikke ønsker at være utilpas med sådan et "bip", før du sætter dig ind i bilen, kan nedenstående tips hjælpe med at eliminere statisk elektricitet.

  • Bær bomuldstøj

Først og fremmest kan du overveje løsningen fra perspektivet om at bære tøj og bære mere ren bomuld.Selvom generering af statisk elektricitet ikke helt kan undgås, kan det reducere akkumuleringen af ​​statisk elektricitet.

Syntetiske fibre er alle højmolekylære materialer med gode isoleringsegenskaber, og disse typer højmolekylære materialer er organiske forbindelser, som dannes ved kovalent binding af et stort antal atomer og atomgrupper.

Disse gentagne strukturelle enheder kan ikke ioniseres, og de kan heller ikke overføre elektroner og ioner, fordi modstanden er relativt stor, så den statiske elektricitet, der genereres under friktion, er ikke let at frigive.

Der er også en tabel over friktionselektrificeringssekvensen i forskningen: materialer som bomuld, silke og hamp har bedre antistatisk evne;materialer som kaninhår, uld, polypropylen og akryl er mere tilbøjelige til at forårsage statisk elektricitet.

Det kan være mere kompliceret.For at bruge en analogi er sådanne materialer som bomuld og silke lidt som en bambuskurv.At fylde det med vand er intet andet end at gå glip af, ikke?

Syntetiske fibre er som en plastik håndvask, der er en bunke i den, og ingen af ​​dem kan slippe væk.

Hvis du er i stand til at klare vinterens kulde, kan det faktisk afhjælpe statisk elektricitet til en vis grad at erstatte trøjer og kashmirtrøjer med et eller to stykker bomuld eller hør.

  • Aflad statisk elektricitet, før du sætter dig ind i bilen

Hvis nogle mennesker virkelig er bange for kulden, hvad kan man så gøre?For at være ærlig er jeg selv bange for kulden, så jeg skal bruge nogle metoder til at fjerne den statiske elektricitet på min krop, inden jeg sætter mig ind i bilen.

Inden du sætter dig ind i bilen, kan du tage bilnøglen op af lommen og bruge spidsen af ​​nøglen til at røre ved nogle metalgelændere og metalværn, som også kan opnå effekten af ​​at aflade statisk elektricitet.

En anden enklere måde er at vikle håndtaget med en ærme, når døren åbnes, og derefter trække i dørhåndtaget, hvilket også kan undgå statisk elektricitet.

  • Øg den miljømæssige luftfugtighed i bilen

Efterhånden som miljøets fugtighed stiger, stiger fugten i luften tilsvarende, og menneskelig hud er ikke let at tørre.Ikke-ledende tøj, fodtøj og andre isolerende materialer vil også absorbere fugt eller danne en tynd vandfilm på overfladen, der skal være ledende.

Alt dette kan til en vis grad fremme den elektrostatiske ladning, som mennesket har akkumuleret, til at lække og undslippe hurtigere, hvilket ikke er befordrende for ophobning af elektrostatisk ladning.

På engelsk: Kroppen og tøjet er lidt fugtigt, hvilket oprindeligt var isoleret, men nu kan det bære lidt ledningsevne, og det er ikke nemt at samle strøm og lade det gå.

Derfor anbefales bilfugter, det er ikke nemt at generere statisk elektricitet på din krop, så du skal ikke bekymre dig for meget, når du står af bilen.

I dag er luftfugtere lavet relativt små, ligesom en flaske drikkevare eller mineralvand.

Bare læg den direkte i kopholderen.Det tager cirka 10 timer at tilføje vand én gang.Bruger du bil til daglig pendling, rækker det som udgangspunkt til en uge, og det er ikke særlig besværligt.

Generelt er der tre nøglepunkter for antistatisk.Bær bomuld;Aflad det statiske, før du sætter dig ind i bilen;Øg den miljømæssige luftfugtighed i bilen

 


Indlægstid: 28. december 2021